5 gode grunde til at gå med uldsokker
Er du en dame, der fryser fødderne om vinteren? Når luften bliver isnende, er det vigtigt at holde varmen i fødderne, så du ikke bliver syg. Med vores uldsokker i lækker, ultrafin kvalitet garanterer vi for, at dine fødder vil elske dig. Her er fem gode grunde til at gå med vores uldsokker i verdensklasse.

Får er ikke de eneste dyr, der leverer spindbare animalske fibre. Uld kan også spindes af lama, alpaka, vicunia, yak, kashmir, mohair og angora. Vi bruger uld fra Merino-fåret. Merino-ulden er en ”ren ny uld”, dvs. den er klippet på levende får. Uld fra slagtede får kaldes skinduld eller kalkuld. Merino-racen stammer helt tilbage fra 1200-tallet, hvor berbiske stammer medbragte fåret fra Nordafrika til Spanien. Ulden har forskellige gode egenskaber:

1) Super kvalitet uden kløe
Mange bryder sig ikke om at gå med uld, fordi det klør på huden. Men er du en kvalitetsbevidst dame, undgår du disse gener, fordi vores uldsokker er af en fin kvalitet. Uldkvalitet bliver målt i mikron, hvilket er et tal for garnets fiberdiameter. Jo lavere mikrontal, jo finere uld (1 mikron = en tusindedel millimeter). Uld, der klør, har som regel et mikrontal på over 28. Det kaldes kløepunktet. Merino-ulden har et mikrontal på ca. 17,5 til 24. Uldsokker fra KT-Strømpen har en kvalitet på 19,5 mikron, og derfor tilhører den en ultrafin kvalitetsgruppe.
Ren ny uld + Merino-uld + et mikrontal på 19,5 er opskriften på vores glade kunder, der er fuldt ud tilfredse med vores lækre uldsokker.

2) Miljø- og dyrevenligt
Ren ny uld tager hensyn til både fåret og miljøet. Fåret får uld igen og igen og er derfor et reproducerende materiale. Uld er biologisk nedbrydeligt, og det brænder meget langsomt, smelter ikke og afgiver ikke giftige dampe. Ulden er også den tekstilgruppe (sammen med bomuld og viscose), der udleder mindst CO2 under produktionen. Hvis du udover at være en kvalitetsbevidst dame også går op i miljøet og dyrevelfærd, kan du trygt købe vores uldsokker uden at frygte for fårenes og miljøets sundhed.

3) Smuds- og svedafvisende
Almindelige bomuldssokker kan hurtigt komme til at føles klamme og våde, fordi sveden ikke kan transporteres væk. Uld kan derimod optage fugt og sved op til ca. 35% af sin egenvægt (bomuld ca. 7%). Uldsokkerne vil stadig føles varme, fordi de indeholder store mængder isolerende luft, som stammer fra fibrenes krøllede struktur, der danner et hav af naturlige luftlommer lige over huden.
Ulden har også termostatiske og isolerende egenskaber: I køligt vejr absorberer ulden fugt og udløser en proces, hvor stoffet skaber varme. I et varmt miljø forsøger uldsokken at komme af med varmen ved at regulere temperaturen gennem ”køling ved fordampning”. Det er det samme, der sker med vores krop, når vi har det varmt og skal af med sveden for at køle os ned.
Uldens lanolin er smudsafvisende. Lanolin er uldens naturlige fedtstof, og når det kommer i berøring med sved og snavs, hjælper det med at holde ulden ren.

4) Lugtfri
Ingen bryder sig om en kraftig dunst af fodsved i næseborene. Det behøver du heller ikke at frygte, når du går med KT-Strømpens uldsokker. Uldfibrenes grove overfladestruktur giver er et ugæstfrit miljø for ildelugtende bakterier, og i samarbejde med uldens lanolin får bakterierne svære kår at leve og udvikle sig i.

5) De gode egenskaber opvejer ulemperne
Der er også nogle ulemper ved uldsokker. Uld tørrer ikke så hurtigt som kunstgarner, så til sportsaktiviteter anbefaler i stedet, at du bruger vores svedtransporterende strømper.
Ulden filtrer nemt og krymper let. Vi anvender derfor garn, der er superwash-behandlet. Det betyder, at du sagtens kan maskinvaske strømperne på et uldprogram. Hvis du vil være sikker på, at uldsokkerne vaskes under optimale forhold, anbefaler vi, at du bruger et uldvaskemiddel uden enzymer og blegemiddel og med en neutral pH-værdi.
Ulden må ikke lægges i blød eller klorbehandles, da det ødelægger fibrene.

"Var det virkelig de eneste ulemper?" tænker du. Ja. Derfor kan du roligt nyde godt af vores lækre uldsokker, mens du sender en kærlig tanke til Merino-fårene i Spanien.

Måske vil du også gerne se ...

Back to Top